Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Asiakkaille 13.8.2020

Uudistunut Wattis online palvelee entistä paremmin

Wattis online -palvelumme on uudistunut kokonaisuudessaan uuden asiakastietojärjestelmän käyttöönoton myötä. Uudistunut Wattis löytyy nyt osoitteesta  wattis.issoy.fi

Wattis uudistui

Wattiksessa voit tarkastella tietoja sähkön­kulutuksestasi, laskuistasi sekä päivittää sähkösopimuksesi ja asiakastietojasi. Ensim­mäisellä käyttökerralla kirjautuminen uudis­tuneeseen palveluun täytyy tehdä vahvalla tunnistautumisella, eli verkkopankkitunnuk­silla tai mobiilivarmenteella. Aiemman Wat­tis online-palvelun tunnukset eivät enää ole voimassa. Käyttäessä vahvaa tunnistautumis­ta ovat palvelun kaikki ominaisuudet käytet­tävissä.

Seuraavalla kerralla kirjautumisen voi tehdä myös sopimus- ja asiakasnumeron pe­rusteella. Uuden sopimusnumerosi, joka on päivittynyt uuden asiakastietojärjestelmän myötä, löydät sähkölaskustasi. Sopimus- ja asiakasnumeroilla kirjautuminen ei ole kui­tenkaan vahva tunnistautuminen, joten kaik­ki palvelun ominaisuudet eivät ole tällöin käytettävissä.

Käyttöönottovaiheessa Wattiksessa tieto­ja on saatavilla vain rajallisesti mm. laskut pidemmältä aikaväliltä täyden­tyvät myöhemmin ja tulevat näkymään vuo­delta 2016 asti.

Energiaraportoinnin avulla pääset käsiksi kulutuspoikkeamiin

Etusivulla näet viimeisen 12 kuukauden ku­lutuksesi palkkeina. Lisäksi pääset seuraa­maan kulutusta tarkemmin tunti-, päivä-, kuukausi- ja vuositasolla Kulutus-välilehdel­tä. Siellä viivadiagrammiin saat halutessasi lämpötilavertailun ja edellisen jakson kulu­tuksen. Halutessasi saat vietyä tuntikohtai­sesti tiedot myös helposti Exceliin.

Ymmärrys omasta sähkönkäytöstä para­nee merkittävästi tarkan kulutusseurannan ansiosta ja löydät oikeita sähkönkäytön tehostamiskohteita helpommin.

Muut palvelut

Energiaraportoinnin lisäksi Wattiksessa voit mm. selailla laskujasi, tarkastella sopimus­tietojasi, tehdä uuden sähkösopimuksen tai muuttoilmoituksen sekä päivittää omia yhte­ystietojasi. Laskut-välilehdeltä löydät laskusi tiedot eriteltyinä myynti- ja verkkolaskun osalta. Lisäksi näet pdf-version laskustasi.

Laskun ulkonäkö

Sähkölaskujen ulkoasu pysyy sa­mana, mutta uuden asiakastietojär­jestelmän myötä olemme saaneet laskutuksen perustumaan tunti­kohtaisiin mittauksiin alan yleisen standardin mukaisesti. Näin laskulla näkyy jatkossa vain laskutusjakson aikainen sähkön kulutus, ei mittarin lukemia.

Aikasarjaperusteisessa mittauksessa mittalaite mittaa ja ilmoittaa kulu­tusta tunneittain. Laskulla ilmoitettu kulutus on siis tämän tunneittain il­moitetun aikasarjan summa. Luke­maa voi seurata halutessaan mitta­laitteen näytöltä. On kuitenkin hyvä huomioida, että mittalaitteen ja laskussa esiintyvässä lukemassa voi olla pieniä eroja. Pienet erot voivat johtua esim. pyöristyksistä, lukuhet­kestä tai kesäajasta.

Kuluvan kuun energiankäyttö
Wattiksen etusivulla näkyy palkkeina viimeisen 12 kk kokonaiskulutus. Kuluvan kuun energiankäyttö löytyy Kulutus-välilehdeltä.
Vuosikulutustiedot
Kulutus-välilehdeltä pääset katsomaan kulutustietojasi tunti-, päivä-, kuukausi- ja vuosikohtaisesti. Kulutustietoja on saatavilla vuodesta 2016 asti.
Tuntikohtainen kulutustieto
Tuntikohtaiset kulutustiedot päivittyvät sivustolle aina seuraavana iltapäivänä. Tuntikohtaiset kulutustiedot saat vietyä myös Exceliin klikkaamalla vasemmasta alalaidasta kohtaa ”Viimeisen 12 kuukauden tuntikohtainen kulutus”.
Laskut-välilehti
Laskut-välilehdeltä löydät summat halutessasi eriteltyinä myynnin- ja siirron osalta. Yhdistelmälasku löytyy Sopimustiedot-linkin alta. Pdf-kuvallisen laskun saat avattua klikkaamalla laskun numeroa koskevaa linkkiä.

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi