Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Kuulumisia 6.4.2022

Tule tutuksi: Petri Valtonen

Kerro itsestäsi?

Olen 38-vuotias lappeenrantalainen mies, jonka juuret ovat Punkaharjulla. Lappeenrantaan muutin armeijan jälkeen, kun aloitin opiskelun Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT). Valmistuttuani Diplomi-insinööriksi päätin vielä jatkaa tutkijan uralle ja suorittamaan jatko-opintoja LUT:lla. Vuonna 2015 väittelin tekniikan tohtoriksi sähkömarkkinoiden opintosuunnalta. Sen jälkeen olen työskennellyt tutkijan tehtävien lisäksi sähkömarkkina-asiantuntijana sekä aurinkosähköliiketoiminnan kehittämistehtävissä, ensin Lappeenrannan Energialla ja sittemmin Väreellä. Imatran Seudun Sähköllä aloitin kehityspäällikön tehtävät helmikuun 2022 alussa. 

Mitä tehtäviisi kuuluu?

Työni kehityspäällikkönä tähtää Imatran Seudun Sähkön liiketoiminnan kehittämiseen. Tähän sisältyy niin uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen ja hyödyntäminen, kuin myös nykyisten liiketoimintojen avustaminen. Työnkuva on siis hyvin monipuolinen ja edellyttää laaja-alaista osaamista mm. sähköverkkoliiketoiminnan, sähkökaupan sekä uusien energiaratkaisujen ja liiketoimintojen alueilta. 

Mikä toi sinut alalle? Mikä tässä työssä kiehtoo?

Tekniikka on kiinnostanut minua jo pienestä pitäen. Opiskelujen edetessä energia-asiat ja siihen liittyvä liiketoiminta alkoi kiinnostaa koko ajan enemmän. Tämän johdosta päätin suuntautua opinnoissa sähkömarkkinoiden opintosuunnalle, jossa nämä yhdistyvät. Lisäksi minua on aina kiinnostanut uuden oppiminen, minkä takia tutkimus- ja kehityspuolen tehtävät vetivät puoleensa. 

Mahdollisuus myötävaikuttaa uusien vastuullisten energiaratkaisujen kehittämiseen ja käyttöönottoon on toiminut vahvana lisämotivaation lähteenä. Olen tehnyt työtä paljon esimerkiksi aurinkosähkön ja energian käytön optimointiin liittyvien ratkaisujen parissa, joilla energian tuotantoa ja käyttöä saadaan entistä taloudellisimmaksi ja vastuullisemmaksi. Parhaassa tapauksessa näillä ratkaisuilla voidaan tuottaa taloudellisia hyötyjä, niin asiakkaille kuin sähköyhtiöille, sekä samalla säästää rajallisia luonnonvaroja ja pienentää energiantuotannon päästöjä. Tämä tuo työhön myös laajempaa merkityksellisyyttä. 

Miten haluat kehittyä jatkossa?

Maailman muutosvauhti on niin nopea, että kehitystehtävissä työskentely edellyttää jatkuvaa uuden oppimista ja itsensä kehittämistä. Energia-alan, teknologian ja talouden kehityksen seuraaminen on täten tärkeä ja luonnollinen osa päivittäistä työtä. Vastapainona tälle, haluan kehittää itseäni myös laajemmin ihmisenä. On vaikea määritellä, mitä tämä aivan tarkalleen tarkoittaa, mutta varmasti ainakin sitä, että oppii tuntemaan omat vahvuudet, heikkoudet ja kehittymistarpeet entistä paremmin. Tällöin on helpompi kasvaa ihmisenä, ja näin kehittyä myös entistä paremmaksi työkaveriksi ja esimieheksi tulevissa tehtävissä.

Mistä itse saat energiaa? Mitä teet vapaa-ajalla?

Luonnossa liikkuminen ja kalastus antavat minulle energiaa ja toimivat hyvänä vastapainona toimistotyölle. Tietysti myös perhe ja ystävät ovat tärkeitä ja antavat voimia. Vapaa-ajalla tykkään myös liikkua monipuolisesti, esimerkiksi pyöräillen, lenkkeillen tai hiihtäen vähän tilanteen ja fiiliksen mukaan.

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi