Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Kodintekniikka 11.5.2021

Robottiruohonleikkuri pitää nurmikot aina viimeisteltynä

Robottiruohonleikkurit ovat viime vuosina lisänneet nopeasti suosiotaan. Joka päivä nurisematta töitä tekevä apulainen pitää helposti pihan siistinä. Leikkuri on myös hauska seurailtava, kun se surffailee pihaa edestakaisin.

robottiruohonleikkuri

Leikkureissa on eroa ja omalla pihalle kannattaa valita juuri sinne sopiva laite. Valinnassa kannattaa huomioida mm. oman pihan koko, kaltevuudet ja erilliset leikattavat alueet. Leikkureihin on mahdollista yhdistää mobiilisovellus, joten pystyt valvomaan sen tekemisiä omasta kännykästäsi.   

Robottileikkurit löytyvät lähes kaikilta  puutarhakoneiden valmistajilta. Yksi tunnetuimmista on Gardena, joka on uudistanut muutaman viime vuoden aikana leikkurimallistonsa. SILENO life -robotti- ruohonleikkurit on suunniteltu keskikokoisten pihojen monimuotoisille nurmialueille aina 1250 m2:iin asti.  

Tuoteperheeseen kuuluu kolme leikkuria: enintään 750 m2:n, 1000 m2:n ja 1250 m2:n kokoisille nurmialueille. Neljällä pyörällä varustettu SILENO life selviytyy kapeista käytävistä, ahtaista alueista ja jopa 30 prosenttia kaltevista rinteistä. Robottileikkuri leikkaa satunnaisen liikeradan mukaan, minkä seurauksena nurmikosta tulee tasainen. Hieno leikkuusilppu jää nurmikon luontaiseksi ravinteeksi ja edesauttaa nurmikon hyvinvointia Rajakaapelin ansiosta leikkuri tietää työskentelyalueensa senttimetrin tarkkuudella. Raja- ja hakukaapelia ei tarvitse kaivaa maahan, sillä ne maastoutuvat nurmikkoon muutaman viikon kuluessa.   

Latausasema voidaan sijoittaa minne tahansa nurmikon reuna-alueella. Valikko on selkeä ja yksinkertainen käyttää. Ohjelmointiavustaja ohjaa asetusten luonnissa ja ehdottaa suositeltua leikkuuaikataulua.  

Terien helppo puhdistettavuus on myös tärkeää ottaa huomioon leikkuria valittaessa.

Leikkuri tekee työtään kaikissa sääolosuhteissa, myös vesisateella.  Ylläpito on yksinkertaista. Kotelo, terät ja pyörät voidaan tarvittaessa puhdistaa ruohosilpusta, liasta ja pölystä puutarhaletkun avulla. GARDENA-robottiruohonleikkurit ovat markkinoiden hiljaisimpia, niiden leikkuuääntä hädin tuskin kuulee.  

Leikkureista löytyy myös etähallittavat smart-versiot. GARDENA smart App mahdollistaa asetusten muuttamisen älypuhelimella mistä päin maailmaa tahansa.  

SILENO life leikkureiden ohjehinnat ovat tuhannesta tuhanteenviiteenstaan euron tasolla mallista riippuen.  

Lisää tietoa robottiruohonleikkurin valinnasta.

Kuusi myyttiä robottiruohonleikkureista

Kuvat: Gardena.com

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi