Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Asiakkaille 2.6.2021

Pienellä lisällä sähkösopimukseen suuri merkitys Vuoksen vesistölle

Imatran Seudun Sähkön asiakkailla on mahdollisuus valita paikallisesti tuotettua, ekologista vesisähköä. Tämä Imatran- ja Tainionkoskella tuotettu ympäristöystävällinen sähkövaihtoehto Vuoksi-takuu on vain pieni lisä sähkösopimukseen, mutta merkitykseltään suuri. Jokaisesta sähkösopimuksesta lahjoitetaan kuukausittain osa Vuoksen vesialueen ja ympäristön hyväksi.

Imatran Seudun Sähkön liiketoimintajohtaja Mikko Reijonen kertoo, että ajatuksena on ollut nimenomaan paikallisesti tuotetun, uusiutuvan energian esilletuominen.

– Pitkällä tähtäimellä uusiutuva energia on edellytys kestävälle kehitykselle. Vihreä sähkö on helppo tapa ottaa askeleita kohti ekologisempaa ja vihreämpää elämäntapaa.

Vuoksi-takuu -sähkösopimuksissa kerätyn summan palautus Vuoksen hyväksi on tänä keväänä ensimmäistä kertaa konkretisoitunut. Huhtikuun 13. päivä Reijonen luovutti Imatran kaupungille 1 700 euron arvoisen shekin. 

Shekin vastaanottanut apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino kiittelee positiivista ja kannustavaa tuotetta, joka tarjoaa jokaiselle imatralaiselle mahdollisuuden vaikuttaa tärkeän luontokohteen suojeluun ja ylläpitoon. Samalla se mahdollistaa kestävän kehityksen ympäristötavoitteiden saavuttamista. 

– Summa on tarkoitus käyttää Vuoksen kala- ja eliökannan seurantatutkimuksiin, ja lisäksi sillä on tarkoitus kartuttaa imatralaisten koululaisten sekä nuorten vesiluontotietoisuutta järjestämällä heille mahdollisuus osallistua Vuoksen kalastotutkimuksiin, Heino kertoo.

 – Nuoret pääsevät Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa yhteistyössä toteutettaviin Vuoksen kala- ja eliölaji -viranomaistutkimuksiin, jotka liittyvät Saimaan juoksutussäännön velvoitetarkkailuun. Kaloilta esimerkiksi kerätään sukupuun selvitystä varten jo vuosia kerätty dna-näyte. Tutkimuksissa havainnoidaan myös kaupunkipuron pohjaeläinten sekä taimenen poikasten ravinnon koostumusta esimerkiksi oksennuttamalla poikasia. Shekillä mahdollistetaan käytännössä oppilaiden kuljetuksia ja tutkimuksiin tarvittavaa välineistöä, hän tarkentaa.

Toimi nyt,

jos haluat vaikuttaa sähköenergiasi alkuperään, pienentää hiilijalanjälkeäsi ja edesauttaa ympäristöystävällisiä energiaratkaisuja.

Vuoksi-takuu on lisättävissä kaikkiin Imatran Seudun Sähkön sähkösopimuksiin – niin kuluttajille kuin yritysasiakkaillekin.

Kuluttajille lisäkustannus on 4,90 €/kk.

Tästä lahjoitetaan joka kuukausi 10 senttiä Vuoksen vesialueen ja ympäristön hyväksi.

Lisää Vuoksi-takuu sähkösopimukseesi:

Kuluttaja-asiakkaat: Wattis online-palvelusta wattis.issoy.fi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@issoy.fi / p. 05 683 5209

Yritysasiakkaat: ottamalla yhteyttä yritysmyyntiimme yritysmyynti@issoy.fi / p. 050 568 6490

1 kommentti

Sami Viitikko 4.6.2021 klo 14:58

Köyhälle tuntuu että se 1,10e on liikaa..

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi