Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Verkkopalvelu 14.5.2019

Karhumäelle rakennetaan säävarma sähköverkko

Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy maakaapeloi ilmajohtoverkkoa Karhumäen alueella. Hanke parantaa sähkömarkkinalain mukaista sähkönjakelun toimitusvarmuutta asiakkaille sekä siirtää verkon vastamaan nykypäivän tehontarvetta.

Maakaapelointi, Itäsiitola

Saneerattavaan alueeseen kuuluu noin 6 kilometriä keskijännitteistä ja 18 kilometriä pienjännitteistä ilmajohtoa. Hankkeen (1,5 milj. euroa) piiriin Karhumäen lisäksi kuuluu Karhukallio, Suo, ja Mustalampi. Lisäksi alueen pylväsmuuntamot korvataan säävarmoilla ja ympäristöystävällisillä puistomuuntamoilla.

Maakaapelointihanke käynnistyi kaivuutöillä Lempeenlietteentien suunnalta. Hankkeen on tarkoitus olla valmis vuoden 2020 aikana. Teiden varsilla kulkee maanrakennusurakoitsijoiden kaivinkoneita upottamassa kaapelia ojaan, mikä voi paikoin aiheuttaa tilapäisiä liikennejärjestelyjä työmaiden lähistöllä. Samalla kaapeloidaan Imatran kaupungin katuvaloverkkoa. Pyydämme tiellä liikkujilta malttia ja työmaan vaikutusten huomioimista varsinkin turvaetäisyyksien osalta.

Hankkeella saadaan 800 asukasta säävarman verkon piiriin

Maakaapelointi Karhumäen alueella tehdään nyt, kun sähköverkkoja joudutaan joka tapauksessa uusimaan. Ilmajohtoverkon keski-ikä alueella on noin 50 vuotta ja edessä olisi ollut mittavat kunnossapidolliset toimet sekä verkon vahvistaminen vastaamaan nykypäivän tehontarvetta. Maakaapeli kestää säitä ja on ympäristöystävällinen. Maakaapeloinnin investointikustannus on suurempi kuin ilmajohdon, mutta otettaessa huomioon ylläpitokustannukset ja sähkökatkojen aiheuttamat kustannukset johdon koko elinajalta, maakaapeli voi tulla jopa ilmajohtoa edullisemmaksi.

Yhden alueen maakaapelointi on kokonaisuutena pitkä hanke. Rakentaminen aloitettiin keväällä heti roudan sulettua, kun kaivaminen on mahdollista. Vanhan sähköverkon purkutyöt aloitettiin talvella, mutta purkutöiden aikataulu on sidoksissa uuden maakaapeliverkon käyttöönottoon.

Tämän merkittävän hankkeen myötä lisäämme Karhumäen alueella noin 800 asukasta säävarman verkon piiriin. Projekti on osa laajamittaisia investointejamme sähköverkkoomme”, kertoo verkkopalveluiden liiketoimintajohtaja Tero Karjola.

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi