Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Verkkopalvelu 21.5.2021

Maanomistaja – hyödynnä sähköverkkomme johtokatuja taimien kasvatukseen

Kannustamme maanomistajia hyödyntämään johtokatuja muun muassa joulukuusien kasvatukseen. Esimerkiksi Puista vapaan sähkölinja -hankkeen alueella on nyt hyvin tilaa ja alueella voi viljellä puita vapaasti ilman rajoituksia.

Hyödyntäessään johtokatuja taimien istutukseen, pyydämme maanomistajia kiinnittämään huomiota seuraaviin seikkoihin. Pyydämme merkitsemään kasvatusalueen riittävän selkein ja suurin tiedotetauluin sähköverkon johtoalueen  kaikkiin  lähestymissuuntiin. Taulussa voi lukea esimerkiksi ”Taimikon kasvatusalue, raivausrajoitus tällä johtokadulla”. 

Huomioithan myös, että minimiturvaetäisyys johtoon on kaksi metriä, joten kasvuston pituus saa olla enintään 4 metriä. Kasvattajan tulee huolehtia, että kasvusto ei kasva korkeammalle. Jos kasvusto ylittää korkeusrajan, raivaamme kasvuston sähköverkon johtokadulta, jotta voimme varmistaa turvallisuuden.

Kasvattajan tulee myös huomioida, että sähköverkon vikaantuessa voimme joutua korjaamaan alueella sähköverkkoa esimerkiksi traktoreilla ja kaivinkoneilla. Tästä voi aiheutua vahinkoja kasvustolle, yleensä pylväiden kohdalla. Aiheutuneesta vahingosta ei makseta korvauksia, koska sähköverkon sijoitussopimuksen mukaan maa-alaa voi käyttää sähköverkon ylläpitoon.

Lisäksi maanomistajan vastuulla on sähköturvallisuuden ylläpitäminen viljelmäalueella. Ohjeistamme mielellämme taimien viljelijää missä tahansa sähköturvallisuuteen liittyvässä asiassa. 

Ilmoitathan kasvatuksesta tekniseen asiakaspalveluumme

suunnittelu@issoy.fi, p. 05 683 5209,
jotta kunnossapitotiimimme tietää varoa alueen kasvustoa sähköverkon kunnossapitotoimissa (raivaukset).

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi