Imatran Seudun SähköSanomat
Imatran Seudun Sähkö
Verkkopalvelu 15.2.2023

AMR2-mittareiden vaihtoprojekti etenee

Keväällä aloitetussa kWh-mittarin vaihtoprojektissa on asennettu jo yli 1 800 uuden AMR2-teknologian laitetta.

Projektissa vaihdetaan 1. sukupolven kaukoluettavat mittarit, joista vanhimmat ovat asennettu vuonna 2003. Hyvin palvellut PLC-teknologia on jo käyttöikänsä loppupuolella, ja se poistuu parin vuoden kuluttua projektin valmistuttua. Tämän jälkeen kaikki Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy:n kWh-mittarit toimivat 15 minuutin mittausjaksolla ja mahdollistavat pientuotannon mittauksen. Uuteen mittausjaksoon siirtyminen alkoi keväällä 2023.

Mittausjakson muutos 60 minuutin sijasta 15 minuuttiin tapahtuu etäohjelmoinnilla. Muutos ei vaikuta kiinteistöjen sähkönkäyttöön eikä käytössä oleviin lämmitysten tai varaajien yöohjauksiin. Mittarinvaihtotyö kestää noin 30 minuuttia ja siitä aiheutuu noin 15 minuutin sähkökatkos. Mittarinvaihtoaika sovitaan asiakkaan kanssa etukäteen. Lähetämme asiakaskirjeet, joissa pyydämme sopimaan vaihtoajan. Kerros- ja rivitaloihin ilmoitamme asiakkaille mittarien vaihdoista ennakkoon niissä kohteissa, joihin meillä on mittauksille pääsy.

Asennukset on saatu lähes valmiiksi Vuoksen länsipuolella VT6:sta pohjoiseen. Tällä hetkellä työn alla ovat Tuulikallion ja Karhumäen alueet. Asennuksia jatketaan Mustalammen ja Niskalammen suuntaan.

Kiitämme yhteistyöstä!

Vaihdettavia mittareita on yhteensä noin 6 500 kappaletta.

Kommentoi artikkelia

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*
*

ISSN 2670-2207 (painettu)
ISSN 2670-2649 (verkkojulkaisu)

Sähköyhtiö sinuu varten.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme palvelee:
ma-pe klo 9-15

puh. 05 683 5209

asiakaspalvelu@issoy.fi